Preskočiť na hlavný obsah
Školské vyučovanie sa začne v riadnom termíne.

Slnko v duši 2023

SLNKO V DUŠI 2023

 

Regionálny úrad školskej správy v Žiline v spolupráci s Krajskou knižnicou v Žiline organizuje 15. ročník výstavy prác žiakov špeciálnych škôl a zariadení Žilinského kraja Slnko v duši.

Vernisáž výstavy sa uskutoční 15. 06. 2023 o 11. h.

Slávnostné otvorenie výstavy svojím programom obohatia žiaci zo Spojenej školy, J. Rumana 6,  Liptovský Mikuláš, žiaci zo Špeciálnej základnej školy s materskou školou, Jána Vojtaššáka 13, Žilina, Základnej školy pre žiakov s autizmom, Jána Vojtaššáka 13, Žilina a žiaci zo Spojenej školy internátnej sv. Jozefa z Turzovky.

Výstava bude otvorená od 15. 06. do 31. 08. 2023 .

Výstava Slnko v duši má svoju tradíciu - po prvýkrát sa konala v roku 1997. Všetky ročníky výstavy pripravovali špeciálne školy a školské zariadenia zo Žilinského kraja a konali sa pod patronátom zriaďovateľa špeciálnych škôl a zariadení – v súčasnosti Regionálneho úradu školskej správy v Žiline.

Žiaci a deti rôznych vekových kategórií zo všetkých typov špeciálnych škôl a školských zariadení vystavujú svoje práce z rozličných materiálov, často z rôznych odpadových materiálov. Malé umelecké diela vytvorené na vysokej estetickej úrovni mnohokrát vzbudzujú obdiv. Veríme, že aj tohtoročná výstava zaujme veľa návštevníkov, ktorí ocenia zručnosti a tvorivosť malých i väčších tvorcov.

 

                                    Mgr. Jana Černická, Regionálny úrad školskej správy v Žiline